Skip to main content

Agrothessaly: Ανοίγει τις πύλες της με 167 εκθέτες από 26 χώρες

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 9 έως 12 Μαρτίου και συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Συγκεντρώνοντας 167 εκθέτες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 500 επιχειρήσεις από 26 χώρες και υποδεχόμενη ομαδικές επισκέψεις από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ και την Τουρκία, ανοίγει τις πύλες της αύριο η 11η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία Agrothessaly.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου και συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, σε έναν χώρο 20.000 τ.μ.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Λάρισα, ενόψει των αυριανών εγκαινίων, εκφράστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους η βεβαιότητα πως η Agrothessaly θα αποτελέσει το μεγαλύτερο περιφερειακό εκθεσιακό γεγονός στη χώρα.

«Η έκθεση είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Η συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO μπαίνει σε άλλη ρότα. Σε σχέση με την Γεωργοκτηνοτροφική έκθεση που διοργάνωνε παλαιότερα ο δήμος, οι εκθέτες διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν οι στεγασμένοι χώροι» σημείωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης. Πρόσθεσε δε πως η προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων για την εξωστρέφεια της πόλης γίνεται με προσεκτικά και μεθοδικά βήματα και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO. «Επιδιώκουμε η Λάρισα να γίνει ο πρώτος περιφερειακός πόλος ανάπτυξης της χώρας» είπε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, υπογράμμισε ότι «η Agrothessaly αποτελεί ουσιαστικά προϊόν του από κοινού επανασχεδιασμού της Πανελλήνιας Γεωργικής, Κτηνοτροφικής, Περιβαλλοντικής Έκθεσης Λάρισας, που διοργανώνει με επιτυχία εδώ και 20 χρόνια ο τοπικός δήμος. Το νέο αυτό εγχείρημα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας και συνάδει με τη στρατηγική της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας και δη της αγροτικής επιχειρηματικότητας». Όπως ανέφερε ο κ. Τζήκας, τα στοιχεία δείχνουν πως η ανανεωμένη αυτή προσπάθεια ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς. Μάλιστα, τόνισε, ότι στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν οι κορυφαίες εταιρείες του αγροτικού κλάδου, ενώ θα παρουσιαστούν όλες οι τελευταίες τάσεις της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθησή «πως η Agrothessaly θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο περιφερειακό και αναπτυξιακό εργαλείο. Έχει άλλωστε όλα τα εχέγγυα για να αναδειχθεί στη σημαντικότερη περιφερειακή έκθεση της χώρας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων κ. Παναγιώτης Νταής, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, που απευθύνεται στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα, τους γεωτεχνικούς, τους φοροτεχνικούς κ.α. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ημερίδες και εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή πολλών φορέων του κλάδου, αλλά και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

«Επιτυχία πριν καν ξεκινήσει είναι η Agrothessaly» τόνισε από την πλευρά του ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογραμμίζοντας ότι «η Θεσσαλική πρωτεύουσα μέσα από τη συνεργασία ανάμεσα στη ΔΕΘ-HELEXPO και τον Δήμο Λάρισας καθιερώνεται ως ένα μεγάλο περιφερειακό εκθεσιακό κέντρο, συνδεδεμένο με τη νέα δυναμική πλευρά της ελληνικής παραγωγής, ενώ ανοίγονται καινούργιοι ορίζοντες στην τοπική και πανελλήνια αγορά.»

Τέλος, από την πλευρά του ο υπεύθυνος της διοργάνωσης από την ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Βασίλης Σπύρου, εξέφρασε τη βεβαιότητα του για την επιτυχία της έκθεσης, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Λάρισα είναι για μεγάλα πράγματα».

Η έκθεση εγκαινιάζεται αύριο στις 19:00, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλη Κόκκαλη.