Skip to main content

Ήττα στη Νορβηγία για τον Άρη

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Άρης από την Ρόζενμποργκ στην παγωμένη Νορβηγία, αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μόλντσκρεντ (37’) και Πρίτσα (68’) τα γκολ για τους νικητέ
Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Άρης από την Ρόζενμποργκ στην παγωμένη Νορβηγία, αν και είχε τη δυνατότητα να φύγει και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Μόλντσκρεντ (37’) και Πρίτσα (68’) τα γκολ για τους νικητές, ο Ρουίς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 42’.

Ίδια… συνταγή

Με τους δέκα από τους έντεκα που κέρδισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης και μοναδική αλλαγή τον Κάλβο αντί του Μενδρινού, παρέταξε την ομάδα του στο «Λέρκενταλ» ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ.4-4-2 το σύστημα του Αργεντινού, σε αντίθεση με τον Έγκεν που προτίμησε ένα «καθαρό» 4-3-3 με στόχο την καλή λειτουργία των άκρων της μεσαίας γραμμής των Νορβηγών.

Ψάχνοντας την κόντρα

Ο Άρης έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τους αμυντικούς προσανατολισμούς του με διάθεση να «χτυπήσει» την Ρόζενμποργκ στην κόντρα. Οι «κίτρινοι» άφησαν την κατοχή της μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων στους γηπεδούχους, χωρίς ωστόσο να τους επιτρέπουν να πατήσουν την περιοχή του Σηφάκη και να απειλήσουν με καλές προϋποθέσεις την εστία του διεθνή γκολκίπερ.

Λίγες φάσεις, καμία ουσία

Η εικόνα των Νορβηγών στο ξεκίνημα δεν ήταν ικανή να «τρομάξει» τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και αφού είδαν τις προθέσεις των αντιπάλων τους άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση, με αιχμή του δόρατος τον Χαβίτο. Στο 11’ ο Ρουίς έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία του ματς με τον Ρουίς να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή και τον Όρλουντ να αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ. Η απάντηση της Ρόζενμποργκ ήρθε στο 29’ με τον Ίβερσεν να νικιέται από τον Μιχάλη Σηφάκη.

Ψυχρολουσία για τον Άρη

Αυτές ήταν και οι μοναδικές, άξιες αναφοράς, στιγμές στο πρώτο μισάωρο στο οποίοι οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν δείξουν στον αγωνιστικό χώρο, αυτό για το οποίο είχαν προετοιμαστεί. Από το 30’ και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να εκμεταλλεύονται και άκρα τους, σε μία προσπάθεια να «χτυπήσουν» τον Βανγκέλι και τον Μίσελ. Σε μία τέτοια προσπάθεια της, η ομάδα του Έγκεν άνοιξε το σκορ στο 37’, όταν και ο Ντορσίν σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα άλλαξε πορεία από το κεφάλι του Βανγκέλι με τον Μόλντσκρεντ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας και με σουτ από κοντά να γράφει το 1-0.

Άμεση απάντηση

Το συγκρότημα του Κούπερ, αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ και αφού γλίτωσε από το σουτ του Πρίτσα στο 38’, βγήκε στην επίθεση και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 42’, ο Κόκε βρήκε πολύ όμορφα τον Χαβίτο, ο Ισπανός με την σειρά του γύρισε παράλληλα για τον Ρουίς με τον Μπιέρσμιρ να «τραβιέται» σε λάθος χρόνο για το τεχνητό οφ-σάιντ, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί ο φορ από την Γουατεμάλα μόνος στη μικρή περιοχή, σουτάροντας εύστοχα για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος συνεχίστηκε το μέτριο παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με τη μπάλα να «μεταφέρεται» άσκοπα από τη μία περιοχή στην άλλη, χωρίς να απειλούνται οι τερματοφύλακες. Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, από την πλευρά του σε μία προσπάθεια να φρεσκάρει την επιθετική γραμμή των «κιτρίνων» πέρασε εκτός αγώνα τον σκόρερ του Ρουίς, αντικαθιστώντας τον με τον ξεκούραστο Ντάνιελ Τσέζαρεκ.

2-1 από το πουθενά

Πριν καν καταφέρει ο Κροάτης να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ματς, η ομάδα δέχτηκε και ένα δεύτερο γκολ στο 68’, όταν και ο Πρίτσα με σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Σηφάκη που δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το 2-1 έδωσε… φτερά στα πόδια των Νορβηγών που ανέβασαν στροφές και προσπάθησαν να «καθαρίσουν» το παιχνίδι με ένα τρίτο τέρμα και θα το είχαν καταφέρει στο 73’ αν ο Μόλντσκρεντ σημάδευε σωστά και όχι πάνω από την εστία της ελληνικής ομάδας.

Όλοι... Τσεσνάουσκις

Στο μεταξύ ο Κούπερ σε μια ύστατη προσπάθεια να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης «φρέσκαρε» και τα χαφ του παίρνοντας στον αγωνιστικό χώρο του «Λέρκενταλ» τους Τόχα και Τσεσνάουσκις αντί των Φατί και Κάλβο αντίστοιχα, δίνοντας εντολή στους ποδοσφαιριστές του να «παίζουν» με τον ξεκούραστο Λιθουανό.

Ελπίδες παρά την ήττα

Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων στα τελευταία λεπτά δεν είχαν αποτέλεσμα και υποχρεώθηκαν τελικά στην πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή ήττα. Ο Άρης ωστόσο παραμένει ζωντανός όσον αφορά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς η Ατλέτικο Μαδρίτης έμεινε στο 1-1 με την Λεβερκούζεν και στην τελευταία θέση του ομίλου.

Οι συνθέσεις:

Ρόζενμποργκ: Έρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Μπιέρσμιρ, Ντεμίντοφ, Αννάν, Χένρικσεν, Σκιέλμπρεντ, Ίβερσεν, Μόλντσκρεντ (90΄ Ολσεν), Πρίτσα (85΄ Γιάμτφαλ).

Άρης: Σηφάκης, Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδης, Ρονάλντο Γκιάρο, Πρίττας, Φατί (71΄ Τόχα), Χαβίτο, Κάλβο (82΄ Τσεσνάουσκις), Κόκε, Ρουίς (62΄ Τσέζαρεκ).