Skip to main content

Ήττα-ντροπή στα Γιάννενα και αποκλεισμός από το Κύπελλο

Στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΟΚ γεύτηκε την πίκρα του αποκλεισμού και είδε τον στόχο του Κυπέλλου να χάνεται στο βούρκο. Ουδείς διασώθηκε από το ναυάγιο και οι ευθύνες αφορούν όλους.
Ναυάγιο, διασυρμός, απογοήτευση. Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ, ο ΠΑΟΚ των σερί ηττήθηκε 4-0 από τον ΠΑΣ και αποχαιρέτησε το Κύπελλο. Κανένας δε διασωθηκε από το χθεσινό ναυάγιο. Όλοι έχουν ευθύνες για τον διασυρμό και αυτές θα αποδοθούν αναλόγως. Κι αυτό γιατί απογοήτευσαν τον λαό του ΠΑΟΚ που τόσο είχε πιστέψει σε αυτούς. Το ρητό «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς» μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, αν και άλλη μια χρονιά θα κυλήσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, χωρίς τίτλο για το Δικέφαλο.

Οι οιωνοί, ενόψει της αναμέτρησης στα Γιάννενα, έμοιαζαν να μην είναι οι πλέον ευνοϊκοί. Ναι μεν ο ΠΑΟΚ προερχόταν από ένα θαυμαστό σερί νικών, τρέχοντας παράλληλα ένα ασύλληπτο ρεκόρ, ωστόσο η εικόνα της ομάδας στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ήταν ανησυχητική. Η εικόνα του γηπέδου των Ζωσιμάδων απογοητευτική. Και, εν πολλοίς, καθοριστική για την εξέλιξη του αγώνα.
Το ρολόι στους Ζωσιμάδες σημάδευε το έβδομο λεπτό, το ασύλληπτο αμυντικό σερί του ΠΑΟΚ άγγιζε τα 895 λεπτά και κάπου εκεί τελείωσε. Δια ποδός Ντιμπαλά. Ο Κασναφέρης πραγματοποίησε ανενόχλητος την επέλαση από τα δεξιά, γύρισε έξοχα την μπάλα στον έγχρωμο φορ κι εκείνος δε λάθεψε, εκθέτοντας τους Λίνο και Μαλεζά και εκμεταλλευόμενος τη λανθασμένη αντίδραση του Χαλκιά. Πλήγμα πρώτο, λοιπόν.

Το δεύτερο δεν άργησε. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο ΠΑΣ έμοιαζε σαφώς πιο απειλητικός. Από εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη, ο Κούσας έπιασε την κεφαλιά και έγραψε το 2-0. Ο ΠΑΟΚ θέλησε να απαντήσει και το έκανε με εκφραστή τον Παπάζογλου. Κεφαλιά του νεαρού φορ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Σικαλιά. Ο Σάντος θέλησε να ωθήσει την ομάδα του στα καρέ των γηπεδούχων και το έκανε με την τοποθέτηση του Μουσλίμοβιτς αντί του αναιμικού Κουτσιανικούλη.

Όμως το τρίτο γκολ ανήκε στον ΠΑΣ κι ας προήλθε από ασπρόμαυρα πόδια. Ο Ντιμπαλά σέντραρε, ο Πολωνός αμυντικός έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και τους γηπεδούχους με το ένα πόδι στην επόμενη φάση.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε να αποκτά εξαρχής ασπρόμαυρη απόχρωση, με το Δικέφαλο να πιέζει, προκειμένου να επιστρέψει στο παινχίδι. Το γυριστό σουτ του Βιτόλο στο 50’ κατέληξε στα χέρια του Σικαλιά, αλλά ήταν μόνο η προειδοποίηση. Ο ΠΑΟΚ πίεζε και ήταν πρόδηλο ότι, έστω και με καθυστέρηση 45 λεπτών, μπήκε στο γήπεδο. Ωστόσο, ούτε το σουρ του Βιεϊρίνια, ούτε αυτό του Φωτάκη είχαν αίσια κατάληξη. Ευτυχώς, ούτε αυτό του Κονοτγουλίδη.

Το ρολόι έδειχνε το 70’, ο στόχος του Κυπέλλου έμοιαζε και ήταν χαμένος και ο ΠΑΟΚ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-0 από μια ομάδα με δύο τελικές προσπάθειες συν το τσαφ του Κοντογουλίδη. Ο Φωτάκης δεν μπόρεσε στο 78’ να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι και κάπου εκεί είχε διαφανεί πλεόν ότι η αναμέτρηση δεν είχε γυρισμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ο Πατρίκ Ντιμπαλά να κάνει το 4-0 στο 81’ και να δώσει διαστάσεις διασυρμού στην ήττα του Δικεφάλου.

Κάπως έτσι, διαγράφηκε ένας άνευ προηγουμένου διασυρμός και η επόμενη ημέρα αναμένεται δύσκολη. Η διαχείριση της αποτυχίας μοιάζει δύσκολη αλλά αυτό είναι που διαχωρίζει τους μεγάλους παίκτες και τις μεγάλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ επιβάλλεται να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη χθεσινή ντροπιαστική ήττα και να σηκωθεί, καθώς το Πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.